Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Mësoni nga e kaluara tek ACHIEVE per një Evropë më te mirë

Të gjithë e dimë se një njohuri e thellë e kuptimit te historisë, si nga këndvështrimi lokal ashtu edhe nga ai global, është thelbësore për të kuptuar botën e tanishme dhe për të ecur drejt një nesërme më të mirë. Ajo që është po aq e rëndësishme është vetëdija që, përveç narracionit kombëtar, shumë shpesh vende të ndryshme ndajnë shumë histori të përbashkët, për sa i përket proceseve sociale, politike dhe kulturore.

Përpjekja për të tërhequr vëmendjen në aspekte të tilla të përbashkëta përfaqëson jo vetëm bazën në të cilën u themelua Bashkimi Evropian, por edhe hyrjen për të rizbuluar dhe zbuluar thelbin e saj: një urë midis kombeve dhe kulturave që ndajnë një seri vlerash të përbashkëta dhe lëvizin së bashku për mirëqenien e çdo vendi të vetëm anëtar, për mjedisin dhe kështu për të gjithë shoqërinë, duke përfshirë kufijtë e vet. Këtu hyni në lojë një projekt krejt të ri, ACHIEVE - Ndërgjegjësimi i Historisë së Përbashkët për Identifikimin dhe Zgjerimin e vlerave të Evropës.

Konsorciumi i projektit, i udhëhequr nga "Instituti Kulturor i Shkencave Sociale Nicolò Rezzara" i Vicenza dhe Komuna Breganze, dhe duke përfshirë disa shoqata dhe komuna nga Evropa Qendrore dhe Jug-Lindore, do të bashkojnë forcat dhe do të punojnë së bashku për dy vitet e ardhshme në mënyrë që të zhvillohen një identitet evropian që fillon nga një reflektim mbi historinë e përbashkët, artin dhe fetë, si një mjet për të luftuar ngritjen e Euroscepticizmit. Projekti ACHIEVE filloi zyrtarisht në 25 dhe 26 qershor në Komunën e Erdut, një qytet i vogël në Danub. Gjatë atyre ditëve partnerët u njohën me njëri-tjetrin dhe prezantuan organizatat dhe komunat e ndryshme para popullatës lokale.

Një fokus i veçantë iu kushtua Euroscepticizmit në vendet e përfshira, gjithashtu në dritën e zgjedhjeve të fundit. Ç'pritet më tej? Secili partner do të fillojë zbatimin e veprimeve lokale, të përshtatura për secilin komunitet .. duke pritur takimin e radhës në Pragë në Shtëpinë e Minoriteteve Kombëtare!