Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Pronësia Demokratike dhe Pjesëmarrja Qytetare në Evropë

Akronimi: DOCPIE

Nën Programin Evropa për Qytetarët, 2,3 Projektet e Shoqërisë Civile aksioni:

Duke debatuar mbi të ardhmen e Evropës: 

Në debatin aktual mbi Bashkimin Evropian, në kohën e krizës ekonomike, ka një nevojë për të thelluar më tej debatin për të ardhmen e Evropës mbi çfarë lloj i Europës qytetarët duan, edhe stimulimin e formave të reja të qytetar pjesëmarrja ndërsa përforcuar ato ekzistuese. Ky debat duhet të bazohet në mësimet e nxjerra nga historia dhe duhet të konsideroj në veçanti arritjet konkrete të Bashkimit Evropian. Debati nuk duhet të kufizohet vetëm në qytetarët që mbështesin tashmë idenë e Bashkimit Evropian, por duhet të arrij deri te qytetarët të cilët nuk kanë qenë të përfshira deri më tani, apo tek ata që refuzojnë Bashkimin e plotë apo vënë në pikëpyetje arritjet e saj.

Aplikanti kryesor dhe koordinator i DOCPIE është organizata sllovene Drustvo za razvoj podeželja.

Partner: CRDS Shqipëria; Jugend- & Kulturprojekt e.V, Gjermani; Club UNESCO Serres; Kistarcsa, Hungari; Dresden, Gjermani; Serre, Greqi; Šmartno pri Litiji, Slloveni; Verona,Itali.

Duration: shkurt 2015- tetor 2015 (9 Muaj)

Projekti bën thirrje për 5 ngjarjet duke përfshirë mbledhjen e kick-off:

  1. Event nr 1 - Kick-Off takimin (Aktiviteti përgatitore) - Vendi: Kistarcsa, Hungari - të organizuar nga P3, Komuna e Kistarcsa DATA: Shkurt 6-7: 2015
  2. Event nr 2 - vullnetar ACADEMY - VENDI: Dresden, Gjermani (organizuar nga P7, Jugend- & Kulturprojekt eV); DATA: 08-10 maj, 2015 
  3. Event Nr 3 - PROMOVIMI I RAJONEVE BE - VENDI: Serres, Greqi (organizuar nga P10, Komuna e Serres & P9, Club UNESCO Serres); DATA: 26-27 qershor, 2015
  4. Event Nr 4 - CIVILE SHOQËRIA E HAPUR UNIVERSITETI - VENDI: Šmartno pri Litiji, Sllovenia (organizuar nga P1, Drustvo za razvoj podeželja Laz); DATA: 10-11 shtator, 2015
  5. Event nr 5 - Ngritja e vetëdijes IDENTITETI BE-së NË 3RD moshës QYTETARËVE - VENDI: Verona, Itali (organizuar nga P12, Komuna e Verona); DATA: Tetor 1-2, 2015
  6. Takimi Final & Vlerësimi

Financimi: Komisioni Europian, Europa për Qytetarët programm 150.000,00 € 

Shpenzimet tjera: Bashkite e qyteteve mikpritëse: Kistarcsa, Hungari; Dresden, Gjermani; Serre, Greqi; Šmartno pri Litiji, Slloveni; Verona,Itali.