Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Punëtoria e UNAI SDGs "Përparimi i përfshirjes së refugjatëve përmes agjendës 2030"

Drejtoresha Ekzekutive e CRLDS Dr. Luiza Hoxhaj, mori pjesë në punëtorinë e UNAI SDGs "Përparimi i përfshirjes së refugjatëve përmes agjendës 2030".

Ky seminar, i bashkëorganizuar me Komisionerin e Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët (UNHCR) dhe Rrjetin Ndërkombëtar Akademik Ndërdisiplinor (GAIN) për të shënuar Ditën Botërore të Refugjatëve, theksoi kontributin e akademisë në nxitjen e përfshirjes së refugjatëve dhe avancimin e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm.

UNAI është një nismë që angazhon institucionet e arsimit të lartë me Kombet e Bashkuara për të mbështetur dhe kontribuar në realizimin e qëllimeve dhe parimeve të Organizatës. UNHCR është një agjenci e Kombeve të Bashkuara e mandatuar për të ndihmuar dhe mbrojtur refugjatët, komunitetet e zhvendosura me forcë dhe personat pa shtetësi, dhe për të ndihmuar në riatdhesimin e tyre vullnetar, integrimin lokal ose zhvendosjen në një vend të tretë. GAIN, i krijuar nën kujdesin e Kompaktit Global për Refugjatët, synon të përmirësojë mësimdhënien dhe kërkimin mbi zhvendosjen e detyruar, ndërkohë që promovon solidaritetin me studentët dhe studiuesit refugjatë.