Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Përvjetori i 60-të i Traktateve të Romës

Si sot, 60 vjet më parë më 25 mars 1957, përfaqësuesit e gjashtë shteteve: Belgjikë, Francë, Itali, Luksemburg, Holandë dhe, në atë kohë, Gjermania Perëndimore, nënshkruan në Romë dy traktatet themelues, të Komunitetit Ekonomik Evropian (EEC) dhe Komuniteti Evropian të Energjisë Atomike (Euratom).
Traktatet e Romës përfaqësojnë themelin e Evropës moderne. Nga njëra anë, u krijua një treg i përbashkët, simbolizuar nga katër liritë si : i lëvizjes së lirë të njerëzve, mallrave, kapitalit dhe shërbimeve. Nga ana tjetër, filloi hulumtimi i përbashkët në fushën e energjisë atomike për përdorim paqësor. Si rezultat i kësaj, qytetarët e Bashkimit Europian gëzojnë sot një nga standardet më të larta të jetesës dhe, më të shquara, jetojnë në një zonë të qetë.

Integrimi evropian është deklaruar tashmë në preambulën e Traktatit themelues të EEC, në të cilën shtetet nënshkruese ishin "të vendosur për të vendosur themelet e një bashkim gjithnjë e më të ngushtë në mes të popullit të Evropës". Qendra CRLDS është e nderuar të jetë pjesë e këtij vizioni evropian dhe që kontribon, modestisht së bashku me  partnerët e saj, për të ardhmen të Europës.