Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Ngjarja përfundimtare e projektit ACHIEVE: Bored of Borders: zhvillimi i ndërgjegjësimit për identitetin evropian

Ngjarja përfundimtare e projektit ACHIEVE (Awareness of Common History for Identifying and Extending the Values ​​of Europe): “Bord of Borders” u zhvillua nga data 4 deri më 5 prill në Vicenza, Itali. Organizuar nga Istituto Rezzara, takimi u mbajt në një mënyrë hibride duke lejuar të gjithë partnerët, 14 nga 13 vende të ndryshme, t'i bashkohen ngjarjes.

Fjalën e hapjes e mbajti këshilltari Francesco Faresin nga Komuna e Breganzes, drejtues i projektit, i cili përshëndeti partnerët në këtë aktivitet. Kjo e fundit, pasi diskutoi raportimin financiar të projektit, prezantoi Rrugën e fundit Lokale të bërë nga çdo organizatë, së bashku me rezultatet e arritura dhe objektivat e së ardhmes.

Siç u tha nga partnerët, aktivitetet e kryera gjatë projektit kanë qenë një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin mbi identitetin evropian, për të vëzhguar dhe vlerësuar sjelljen e njerëzve ndaj euroskepticizmit dhe për të ofruar mjetet për të luftuar përhapjen e gjerë të tij.

Për më tepër, pasdite u mbajt një ngjarje publike me prezantimin e projektit të ndjekur nga njohuritë e secilit partner për aktivitetet, vlerat dhe qëllimet e tyre. Më pas, Global Citizenship Map, e lançuar nga ALDA, mblodhi të gjitha materialet (foto, video, artikuj) në lidhje me projektet, duke regjistruar të gjitha aktivitetet e realizuara.

_____________________________________

"Bored of Borders": një mundësi për t'u përballur dhe shkëmbyer ide dhe perspektiva

_____________________________________

Dita e parë e aktivitetit u mbyll me punëtorinë e titulluar “Lëvizja e njerëzve. Kalimi i kufijve në dritën e krizës së fundit”. Konkretisht, seminari me fokus migracionin dhe euroskepticizmin, ai u koordinua nga profesor Giuseppe Franco Pesavento dhe u numërua me praninë e profesor Vittorio Pontello dhe Khrystyna Kvartsiana, Zyrtare e Zhvillimit të Programeve të ALDA, të cilët prezantuan reflektimet e tyre mbi krizën aktuale.

Prandaj, seminari ishte një mundësi e konsiderueshme për t'u përballur dhe shkëmbyer ide dhe perspektiva mbi sulmin aktual rus në Ukrainë. Ishte veçanërisht domethënëse duke pasur parasysh faktin se pjesëmarrësit i përkisnin vendeve të ndryshme, disa anëtarëve të Evropës dhe disa fqinjëve. Khrystyna Kvartsiana ndau njohuritë e saj jo vetëm nga ekspertiza e saj profesionale, por edhe nga përvoja e saj personale si qytetare ukrainase.

Dita e dytë u fokusua në vlerësimin e projektit. Partnerët ndanë pikëpamjet e tyre mbi zhvillimin e projektit dhe aspektet e tij më të forta dhe më të dobëta.

Dita e mbyllur me një vizitë në qendrën e qytetit Vicenza, partnerët patën një guidë të shkëlqyer, Silvia De Mori, nga Istituto Rezzara, e cila ndau me entuziazëm njohuritë e saj mbi historinë e artit.

Në fund, CRLDS dëshiron të falënderojë Istituto Rezzara për mikpritjen mikpritëse