Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Kongresi i 8-të Evropian i Pushtetit Lokal

Këtë javë Drejtoresha jonë Ekzekutive e CRLDS-së, Luiza Hoxhaj, pati kënaqësinë të ishte pjesë si paneliste në Kongresin e 8-të Evropian të Pushtetit Lokal (Forumi Ekonomik) në Mikolajki, Poloni, 6-7 Mars 2023 me temën kryesore: "Solidariteti i ri për një epokë të re”.
Pas seancës plenare në ditën e dytë të punës, ajo pati mundësinë të fliste në panel me temën: "Roli dhe sfidat aktuale të grupimeve evropiane të bashkëpunimit territorial". Panelit i parapriu një prezantim nga kryebashkiaku i Milanowek, i prezantuar nga Angelika Swoboda.
 
Ishte kënaqësi të ndaja mendimet, njohuritë dhe përvojën me një panel të përbërë nga ekspertë dhe njohës të shkëlqyer të temës të moderuar me një kompetencë të shkëlqyer nga z. Roger Casale, CEO, New Europeans International, Mbretëria e Bashkuar, me njohuri dhe përvojë të fituar si ish-deputet i Parlamentit Britanik, si pjesë e ekzekutivit dhe shoqërisë civile; si dhe folësit e ftuar: Oleg Vostrykh, President, Fondacioni "Shkolla e Lartë e Politikës Profesionale", Ukrainë; Serhii Tatusiak, Kryetar, OJQ "Ukrainë-Poloni-Gjermani", Ukrainë; Radoslaw Brodzik, Drejtor për Bashkëpunim me Jashtë dhe EWT, Këshilli i Voivodeshipit Lubuskie, Poloni; Luiza Hoxhaj, Drejtore Ekzekutive, Qendra për Studime të Politikave Evropiane për Zhvillimin Lokal dhe Rajonal, Shqipëri. Pas prezantimeve dhe pyetjeve nga audienca, ne zhvilluam diskutime me pjesëmarrësit. Ne patëm një shkëmbim shumë produktiv për shumë pika kyçe.

Gjatë ditëve të kongresit, ajo zhvilloi takime me kryetarët e bashkive si: Zonja Jeanette Ovesson, kryetare e Kommunstyrelsens e Simrishamns kommun, Suedi dhe Zonja Olena Buturlym, Kryetare e Bashkisë Ichnia, Ukrainë, Z. Sergii Tatusiak, Organizata Joqeveritare Ndërkombëtare Ukraina- Poloni-Gjermani dhe deputeti i Parlamentit të Ukrainës, z. Andrezej Skrzydio nga Fondacioni Instituti për Studime Lindore, Dr. Armand Aliu nga Universiteti i Krakovit, Prof. Dr. Erkan Erdemir, Rektor i Universitetit të Nju Jorkut, Tiranë, Binay Kumar Singh , President, Federata e Global Detare, Komuniteti, Indi, Jaakko Mikkola, Kryetar Rajonal, Këshilli Rajonal i Kymenlaakso, Finlandë, Jonas Andersen Sayed, Kryetar Bashkie, Komuna Sokndal, ekspert i Norvegjisë dhe përfaqësues i organizatave të shoqërisë civile, me të cilët diskutuam sfidat e përbashkëta dhe hapësira për bashkëpunim në të ardhmen, të cilat do t'i bëjmë të ditura në postimet në vijim. I veçantë ishte takimi me z. John Grogan, ish-deputet i Parlamentit Britanik dhe kreu i grupit të miqësisë MB-Shqipëri. Shumë prej tyre e ftuan atë në ngjarjet e tyre, ndërsa disa të tjerë premtuan se do të merrnin pjesë në Forumin tonë ForLED 2023.