Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Konferenca e Nivelit të Lartë e OECD-së: “Frymëzimi, inovacioni dhe përfshirja: Formimi i së ardhmes sonë me ekonomi sociale dhe solidare”.

CRLDS kanë qenë pjesë e Konferencës së Nivelit të Lartë të OECD-së, nëpërmjet përfaqësueses sonë Luiza Hoxhaj, të mbajtur në Paris në datat 20-21 Mars 2023.
“Frymëzimi, inovacioni dhe përfshirja: Formimi i së ardhmes sonë me ekonomi sociale dhe solidare”.

Konferenca e dytë e nivelit të lartë "Frymëzimi, inovacioni dhe përfshirja: Formimi i së ardhmes sonë me ekonominë sociale dhe solidare" e Aksionit Global të OECD të financuar nga BE për të promovuar Ekosistemet Sociale dhe Solidaritetin u organizua personalisht në Seline e OECD në Paris më 20-21. Mars 2023. Konferenca u ndërtua mbi arritjet e programit tre-vjeçar dhe samitit të mëparshëm: "Nga margjinat në rrjedhën kryesore", mbajtur online në shtator 2021. Ky takim ishte një mundësi për të forcuar më tej komunitetin e ekonomisë sociale të ndërtuar nga OECD gjatë dy dekadave të fundit.
   Samiti mblodhi së bashku politikëbërës, praktikues dhe ekspertë për t'u fokusuar në fuqinë transformuese të ekonomisë sociale dhe solidaritetit për të përmirësuar rezultatet ekonomike përmes modeleve inovative të biznesit që ndërtojnë kohezionin dhe qëndrueshmërinë sociale. Ai trajtoi tema të nxehta, si pritshmëritë e të rinjve për të ardhmen, vendin e gruas në ekonominë sociale dhe më gjerë, si dhe kornizat ligjore dhe matjen e ndikimit social si një mjet për rritjen e dukshmërisë dhe ndërgjegjësimit për ekonominë sociale.