Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

JPI Urban Europe AGORA Workshop "Dilemat e hapësirave publike"

CRLDS Albania mori pjesë në JPI Urban Europe AGORA Workshop "Dilemat e hapësirave publike" mbajtur në Riga nga 20 deri më 22 nëntor 2019.

Më 19 Nëntor, ne filluam aktivitetet e AGORA-s në Riga me një Tour / WALKshop me mirësi rreth qytetit të Riga, me fokus të veçantë në projektet e hapësirës publike të zbatuar në qytetin e Rigës dhe në zonat peri-urbane, të organizuara nga pritësit lokalë.

Në ditën e dytë të ngjarjes, dt 20 November, Zonja Luiza Hoxhaj prezantoi punimin me temë: "Menaxhimi i qyteteve dhe hapësirave publike, Rasti i Shqipërisë ”.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Letonisë dhe Agjencia Shtetërore e Zhvillimit të Arsimit të Letonisë i ftoi pjesëmarrësit e Agoras për një darkë të përbashkët më 20 nëntor.

Një version i broshurës së punëtorisë me të gjithë abstraktet e kontributeve tona ishte shtypur për të gjithë pjesëmarrësit: Mbi 50 faqe për të shpalosur, vizatuar lidhje dhe reflektuar në këndvështrime të ndryshme ishin një orientim i mirë për diskutimet tona.

Ne patëm rastin të takoheshim, të vendosnim kontakte dhe të shkëmbenim njohuri dhe mendime me njerëz që vinin me ide dhe perspektiva të ndryshme mbi temën nga e gjithë vendet: Nga Montreal, Kanada, New York City deri në Sao Paulo, Brazil; nga Braga / Portugalia në Amsterdami dhe Wroclaw / Polonisë deri në Ventspils / Letoni dhe nga Londra në Grenoble / Francë dhe nga Tirana / Shqipëri në Bukuresht / Rumani .... si dhe shumë destinacione të tjera midis ketyre vendeve.