Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Forumi Rajonal i OJQ-ve mbi Axhendën e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor

Gjatë 2 ditëve CRLDS mori pjesë në Forumin Rajonal të OJQ-ve mbi Axhendën e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor, mbajtur në Beograd, Hotel Mona Plaza, 29-30 mars 2023, organizuar nga Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal dhe Projekti EU4Green, mbështetur nga DG Near, me prania e Sekretares së Përgjithshme të KBR-së znj. Majlinda Bregu dhe shumë aktore evropiane dhe rajonale.

Raporti Vjetor i Zbatimit të Planit të Veprimit GAWB 2022: Udhërrëfyesi për Dekarbonizimin dhe Dendotjen - përditësimi i progresit, sfidat dhe mundësitë ishin fokusi i sesionit të parë. Ky sesion kishte për qëllim diskutimin e Progresit Vjetor të Zbatimit të Planit të Veprimit të GAWB 2022 dhe perspektivën për vitin 2023. Diskutimet e të pranishmëve u pasqyruan në draft raportin vjetor të shpërndarë paraprakisht për pjesëmarrësit.

Raporti Vjetor mbi Zbatimin e Planit të Veprimit të GAWB 2022: Ekonomia Rrethore, Bujqësia e Qëndrueshme dhe Biodiversiteti - përditësimi i progresit, sfidat dhe mundësitë ishin në fokus të sesionit të dytë. Ky sesion kishte për qëllim të diskutonte Progresin Vjetor të Zbatimit të Planit të Veprimit GAWB 2022 dhe perspektivën e vitit 2023 për Udhërrëfyesin e Ekonomisë Rrethore, Bujqësisë së Qëndrueshme dhe Biodiversitetit.

Sesioni i tretë: Axhenda e Gjelbër dhe pjesëmarrja e shoqërisë civile - Gjendja e lojës dhe rrugët përpara, kishte për qëllim të diskutonte gjendjen e pjesëmarrjes së shoqërisë civile në dialogun e politikave lidhur me GAWB. Panelistët ndanë përvojat e tyre në pjesëmarrjen në dialogët e lidhur me GAWB me shoqërinë civile në nivele të ndryshme dhe ne diskutuam rrugët përpara në zgjerimin e dialogut rajonal me shoqërinë civile për Axhendën e Gjelbër.

Kjo ngjarje ishte shumë e dobishme për të ndërtuar dhe zgjeruar rrjetet tona në terren në nivel rajonal.