Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Forumi i 5-të Shoqërisë Civile për Qëndrueshmëri: Formimi i Marrëveshjes së Gjelbër Evropiane

CRLDS, si partner i asociuar i projektit REAL DEAL u takua në Bruksel me më shumë se 60 organizata të shoqërisë civile (OSHC) nga e gjithë Evropa dhe më gjerë për edicionin e pestë të "Forumit të Shoqërisë Civile për Qëndrueshmërinë: Formimi i Marrëveshjes së Gjelbër Evropiane" më 26. dhe 27 qershor 2023. Gjatë dy ditëve, OSHC-të me interes për tranzicionin e drejtë, demokracinë konsultative, drejtësinë sociale dhe qëndrueshmërinë mjedisore diskutuan së bashku për të ardhmen e Marrëveshjes së Gjelbër Evropiane dhe Axhendës 2030

Organizuar nga projekti REAL DEAL, Forumi i Shoqërisë Civile është një hapësirë për OSHC-të dhe palët e tjera të interesuara nga e gjithë Evropa që të bashkohen dhe të shkëmbejnë pikëpamjet mbi Marrëveshjen e Gjelbër Evropiane (EGD), strategjia e BE-së për ta bërë Evropën neutrale ndaj klimës deri në vitin 2050.

Forumi është bashkëorganizuar nga SDG Watch Europe, SOLIDAR dhe Byroja Evropiane e Mjedisit (EEB), së bashku me partnerët e projektit REAL DEAL.

Strategjitë për të çuar përpara tranzicionin e gjelbër të Evropës drejt Axhendës 2030 dhe e ardhmja e EGD ishin në fokus të ngjarjes, veçanërisht në dimensionet sociale, ekonomike, pjesëmarrëse, mjedisore dhe ndërkombëtare. Qëllimi i takimit ishte zhvillimi i rekomandimeve të politikave përmes një diskutimi me politikëbërësit, OSHC-të dhe palët e tjera të interesuara.