Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

"Ekonomia rrethore për SDGs", ngjarje anësore virtuale në Forumin e Partneritetit të OKB-së ECOSOC 2024

"Ekonomia rrethore për SDGs", ngjarje anësore virtuale në Forumin e Partneritetit të OKB-së ECOSOC 2024
30 janar 2024

Me një ftesë të veçantë nga AlterContacts, konsulent special i ECOSOC, që nga viti 2022, CRLDS u bë pjesë e Eventit Virtual Side në Forumin e Partneritetit të Kombeve të Bashkuara ECOSOC 2024.

Ngjarja anësore virtuale "Ekonomia rrethore për SDGs" në Forumin e Partneritetit të OKB-së ECOSOC 2024, i bashkëorganizuar nga UNCTAD dhe AlterContacts, theksoi ekonominë rrethore si një kornizë për arritjen e SDG-ve. Veprimtaria u fokusua në objektivat kryesore të SDG, duke theksuar qëndrueshmërinë, produktivitetin bujqësor, veprimin për klimën dhe partneritetin global. Ekspertët e UNCTAD identifikuan mundësitë në bashkëpunimin me shumë palë, ndryshimin e mentalitetit dhe nevojën për mobilizimin e kapitalit.

Ngjarja paraqiti një panel diskutimi formal dhe një sesion rrjeti informal, duke nxitur bashkëpunimin midis pjesëmarrësve nga sektorë të ndryshëm. Në përgjithësi, në të janë paraqitur shembuj praktikë dhe janë adresuar sfidat në tranzicionin në një ekonomi rrethore për zhvillim të qëndrueshëm.