Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Edicioni i I-rë i Institutin për Gratë dhe Vajzat në Politikat Kombëtare dhe Ndërkombëtare të Sigurisë

Sot, 1 Tetor 2019, në ambjentet e Hotel Doro City, Tiranë celi punimet Edicioni i I-rë i Institutin për Gratë dhe Vajzat në Politikat Kombëtare dhe Ndërkombëtare të Sigurisë .  

Në sesionin Inagural nderojne me pranine e tyre e Ngarkuara me Pune e Ambasades se ShBA ne Tirane Leyla Moses-Ones, Znj.Ermonela Felaj, Kryetare e Komisionit të Sigurisë  të Sigurisë Kombëtare në Kuvendin e Shqipërisë Kombetare ne Kuvendin e Shqiperise, Z. Petro Koci, Zv. Ministër I Mbrojtjes,  Z.Galentin Georgiev, Shef i Departamentit të  Cështjeve  të Sigurisë në  OSCE, Prezenca në Shqipëri.

“Instituti për Gratë dhe Vajzat në Politikën e Sigurisë Kombëtare dhe Ndërkombëtare u mundësua  nga Zyra e Marrëdhenieve me Publikun të Ambasadës të SH.B.A në Tiranë në  partneritet me Qendra për Studime të Zhvillimit Rajonal dhe Lokal_ CRLDS Albania.

Gratë edhe në Shqipëri, si në kudo botë kanë një rol thelbësor për të luajtur në ofrimin e sigurisë dhe proceseve të paqes. Kontributi i këtij Instituti  shkon në këtë drejtim, duke promovuar dhe nxitur përfshirjen dhe kontributin më të gjerë të tyre  në këto cështje.

Ky institut është shembulli se si mirëpërdoren, ndahen dhe shumëfishohen dijet e fituara nga ish-studentë të programit të shkëmbimit të SH.B.A.

Sesioni Inagural u moderua nga Dr. Edlira Titini, Lektore Universiteti Aleksander Moisiu Durrës.