Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

DEBAT PËR QYTETIN: "ECO-QYTETI"

Java intensive e FORLED 2023, 12-16 Dhjetor 2023, organizuar dhe organizuar nga Qendra për Studime të Politikave Evropiane për Zhvillimin Rajonal dhe Lokal, u mbyll në mënyrë të mrekullueshme me rubrikën "Debati mbi Qytetin", ku Prof. , filozof, antropolog, autor dhe intelektual i përkushtuar.

✅Ligjërata brilante e Prof.Kabos, për dy orë mbajti vëmendjen e publikut cilësor: intelektualë, profesionistë të fushave të ndryshme, studentë, anëtarë të këshillit bashkiak. Kjo ngjarje e rëndësishme u vlerësua nga Prefekti i Qarkut Vlorë si dhe Kryetari i Këshillit të Qarkut Vlorë.

✅Prof. Kabo trajtoi temën: “Qyteti”, bazuar në Kartën Europiane Urbane dhe Konventën Europiane të Peizazhit të Këshillit të Europës”, ku detajoi edhe historinë e qytetit, duke përfshirë qytetin në Shqipëri, vlerat e qytetit, si të jetohet dhe të ndërtohet një qytet ekologjik, mbrojtja e peizazhit dhe ndikimi pozitiv në mjedis dhe në jetën e përditshme të banorëve.

✅Si të përfshihen njohuritë tradicionale dhe praktikat ekologjike të komuniteteve lokale në planifikimin e një qyteti ekologjik dhe si të inkurajohet pjesëmarrja e aktorëve lokalë në procesin e planifikimit të një qyteti ekologjik ishin gjithashtu shqetësime të profesor Kabo.

✅Risi për ndjekësit e diskursit ishte trajtimi i ligjit urban si pjesë e lirive dhe të drejtave të njeriut. Kjo leksion gjeti një interes të madh dhe mirëkuptim të gjerë tek të pranishmit, ku nuk munguan edhe drejtues të pushtetit vendor.

✅Përmbyllja e diskursit ishte me disa ide dhe rekomandime se si të ndërtohet veprimi, kalimi nga qytetar partiak në qytetar-qytetar. Kjo është me interes për procesin e planifikimit dhe zhvillimit të një qyteti ekologjik si dhe për procesin e përfshirjes së banorëve dhe komunitetit në proceset vendimmarrëse dhe rritjen e ndërgjegjësimit se qyteti është i tyre dhe për të inkurajuar pjesëmarrjen e tyre aktive.