Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

CRLDS mori pjesë në samitin e tretë të Rrjetit të Qyteteve të Ballkanit B40

Qendra jonë, CRLDS, mori pjesë në samitin e tretë të Rrjetit të Qyteteve të Ballkanit B40 të mbajtur në Tiranë nga data 29 deri më 31 janar.

Ky tubim mblodhi 54 kryetarë bashkish nga rajoni i Ballkanit dhe aktorë të ndryshëm, duke theksuar rëndësinë e madhe të bashkëpunimit dhe solidaritetit ndërmjet pushteteve vendore.

Nën temën gjithëpërfshirëse, "Ndërtimi i rezistencës urbane dhe reagimi ndaj krizave", samiti nënvizoi nevojën për të forcuar qytetet dhe për të krijuar mekanizma efektivë të reagimit ndaj krizave.

Pikat kryesore qendrore përfshinin iniciativat lokale të klimës, bashkëpunimin ekonomik dhe kulturor, qeverisjen demokratike, qytetet e zgjuara dhe transformimin dixhital.

Ne e shohim këtë samit si një platformë vendimtare për kryetarët e bashkive dhe ekspertët e fushës për t'u angazhuar në diplomacinë vendase, për të ndarë praktikat pozitive dhe për të shkëmbyer ide. Ai ofron një mundësi për të diskutuar raste shembullore, duke nxitur elasticitetin në qytetet tona – në ballë të demokracisë lokale.

Përfaqësuesit tanë nga CRLDS kontribuojnë në mënyrë aktive në grupet e punës që trajtojnë tema të tilla si veprimet mjedisore lokale, qytetet inteligjente, dixhitalizimi dhe nxitja e bashkëpunimit demokratik lokal dhe marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë.

Nëpërmjet bashkëpunimit kuptimplotë dhe shkëmbimit të njohurive, ne synojmë të forcojmë qytetet tona, duke i bërë ato qendra elastike dhe të gjalla të demokracisë.