Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Leksione te hapurua

Leksion i hapur me Prof Alexander Carnera, Copenhagen Business School:

“Foucault dhe biopolitika. Nga pushteti tek etika?”

Qendra e Studimit te Politikave Europiane per Zhvillimin Rajonal dhe Lokal ne bashkepunim me Universitetin e Tiranes,  Fakulteti i Shkencave Sociale, Departamenti i Filozofise, organizoi me dt Me dt 12.04.2014,  ne sallen Blu  te Fakultetit te Filozofise, Leksionin e hapur:

“Foucault dhe biopolitika. Nga pushteti tek etika?”

Ky leksion, pjese e Rubrikes “International lecture”, u zhvillua sipas ketij rendi:

  1. Pjesa e pare 45 minuta: Foucault dhe biopolitika.
  2. Pjesa e dyte 45 minuta: Nga pushteti tek etika?
  3. Dialog  

Ne te morren pjese pedagoge dhe studente nga fakultetet e filozofise te Universitetit te Tiranes, si dhe nga disa fakultete te filozofise te disa universiteteve private te kryeqytetit. Gjithashtu leksioni ishte i hapur edhe per publikun e interesuar rreth kesaj teme.

Dicka mbi Lektorin Prof.Alexander Carnera:

Alexander Carnera sot punon si pedagog në filozofi, letërsi dhe historinë e ideve në programin e filozofisë dhe të ekonomisë në Copenhagen Business school. Prof. Carnera eshte gjithashtu edhe eseist.    Ai është një shkrues i përhershëm për versionin skandinav të revistës ndërkombëtare “Le Monde Diplomatiqe” ku shkruan në letërsi, art dhe filozofi.

Gjithashtu Alexander Carnera është një shkrimtar imagjinar. Ka botuar katër romane dhe tregime. Shiko Faqen: http://www.alexandercarnera.dk/

Kohët e fundit ka pasur një intervistë gjate me të në rolin e letërsisë në shoqëri. Për njerëzit e interesuar në artikujt e tij anglisht dhe përkthimet, shikoni në faqen kryesore nën titullin: Udgivelser ‘dhe’ Publikationer ‘, Ketu ju mund të shkarkoni ne anglisht artikujt e tij. Ai ka gati per të botuar një kujtim të ri romani kombinuar dhe tregime.

www.alexandercarnera.dk Værker af Alexander Carnera

Klikoni këtu për më shumë informacion mbi CV e Prof. Carneres

 

"Kreativiteti dhe dështimi. Artizanati, Arti dhe “ethos” i të mësuarit ".

Leksion i hapur me Prof Alexander Carnera, Copenhagen Business School:

Qendra e Studimit te Politikave Europiane per Zhvillimin Rajonal dhe Lokal ne bashkepunim me Universitetin e Arteve Tirane organizoi  me dt 13.05.2014 Leksionin e Hapur me teme:

"Kreativiteti dhe dështimi. Artizanati, Arti dhe “ethos” i të mësuarit ".

Ne kete aktivitet morren pjese studente dhe Pedagoge nga te gjitha fakultetet e Universitetit te Arteve te Tiranes,  nga departamenti i Dizajnit, te Universitetit Politeknik te Tiranes si dhe nga disa institucione kulturore te kryeqytetit, u zhvillua ne sallen “Lektorium” te Universitetit te Arteve Tirane. Tema e perzgjedhur u zhvillua me rendin e meposhtem:  

  1. 45 minutat e para: Hyrje në problemin e krijimtarisë (+ inovacionit sot) dhe artizanatit, perfshi –traditen  si dhe procesin e të nxënit.
  2. 45 minutat e tjera:  etika artistike dhe procesi i të mësuarit dhe deshtimi.  Rasti: Giacometti dhe film: Trier dhe Leth: Pesë Pengesat.
  3. Pyetje, dialogu. Etj

Leksioni i Prof. Carneres u ndoq me shume interes nga te pranishmit, te cilet  krahas pyetjeve, qe drejtuan, vleresuan shume cilesine e larte te lektrimit.

Disa fjale per Prof. Carneren:

Alexander Carnera sot punon si pedagog në filozofi, letërsi dhe historinë e ideve në programin e filozofisë dhe të ekonomisë në Copenhagen Business school. Prof. Carnera eshte gjithashtu edhe eseist.    Ai është një shkrues i përhershëm për versionin skandinav të revistës ndërkombëtare “Le Monde Diplomatiqe” ku shkruan në letërsi, art dhe filozofi.

Gjithashtu Alexander Carnera është një shkrimtar imagjinar. Ka botuar katër romane dhe tregime. Shiko Faqen: http://www.alexandercarnera.dk/

Kohët e fundit ka pasur një intervistë gjate me të në rolin e letërsisë në shoqëri. Për njerëzit e interesuar në artikujt e tij anglisht dhe përkthimet, shikoni në faqen kryesore nën titullin: Udgivelser ‘dhe’ Publikationer ‘, Ketu ju mund të shkarkoni ne anglisht artikujt e tij. Ai ka gati per të botuar një kujtim të ri romani kombinuar dhe tregime.

www.alexandercarnera.dk Værker af Alexander Carnera

Klikoni këtu për më shumë informacion mbi CV e Prof. Carneres

 

Leksione nga Prof Alexander Carnera, Copenhagen Business School

Leksionet Inagural të projektit: Ekspo e Dijes: një proces i konstruksionit social, nga Prof Alexander Carnera, Copenhagen business School, u zhvilluan nen kujdesin e Qendres CRDLS Albania në Bashkëpunim me Universitetin Ismail të Vlorës Qemali dhe Bashkinë e Qytetit të Vlorës më 06/11/2012 në qytetin e Vlorës. Auditori

Leksioni i I-rë me temë:  Ekonomia e kulturës, inovacion dhe kreativitet

Leksionin e plotë mund ta ndiqni në version video, duke klikuar tek linku me poshte:

https://www.youtube.com/watch?v=N_AsUvDvlkk

  • Leksioni i II-t ë me temë: Menaxhimi i qytetit dhe hapesires

Leksionin e plotë mund ta ndiqni në version video, duke klikuar tek linku me poshte:

https://www.youtube.com/watch?v=PF9Z62wKnxE