Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

FORUMI I PARË I ZHVILLIMIT EKONOMIK RAJONAL DHE LOKAL Vlorë, 14 Tetor 2016

Forumi pari i Zhvillimit Ekonomik Rajonal dhe Lokal u organizuar nga CRLDS dhe EAR-AER në bashkëpunim me Bashkinë e Vlorës, me Qarkun e Vlorës, me Dhomën e Tregetise dhe Industrise dhe Universitetin e Vlorës, me mbështetjen e Qeverisë Flamande. Ai u mbajt në bashkinë e Vlorës, në prani të kryetarit të bashkisë së Vlorës, Z. Dritan LELI.

Në këtë forum ishin të pranishëm dhe kontribuar në mënyrë aktive: Olvi Merkaj, drejtor i kabinetit të kryetarit të Këshillit të Qarkut të Vlorës, Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Vlorë Z. Arben Breshani, Agron Gjipalit, Sekretar i Këshillit të Qytetit, Pedagoge nga Universiteti i Pavarësisë i Vlorë, Stafi i Agjencitë Rajonale të Zhvillimit Nr. 4, Ilir Nikaj, Drejtor i Qendrës Rinore Vlore, perfaqesues nga administrata publike, student dhe shumë organizata të shoqërisë civile.

Agjencitë Rajonale të Zhvillimit, Ilir Nika, Drejtor i Qendrës Rinore Vlore dhe shumë organizata të shoqërisë civile.

Znj. Hoxhaj hapi debatin e Forumit me njoftimin se riorganizimi i komunave në vend nga 400 në 63 krijuan mundësinë e një mjeti të fuqishëm rajonal të zhvillimit ekonomik në Shqipëri, i cili duhej të shfrytëzohej.

Kryetari i Bashkisë së Vlorës, z. Dritan Leli, përshëndeti AER-AER në Vlorë dhe theksoi për detyrën e re të komunave të zgjeruara duke disponuar tani mjetet e nevojshme për të elaboruar një politikë reale në zhvillimin rajonal.

Z. Neacsu prezantoi në fjalën e tij të hapjes qëllimet e AER-it, përpjekjet e Qeverisë Flamane për të ndihmuar vendet para hyrjes në marrjen e kompetencave, lidhjen midis ALDA dhe AER-AER dhe rolin e CRLSD si partner lokal i AER-AER në Shqipëri.

Me realizimin e saj të suksesshëm të projekteve në Konstanca të Rumanisë, znj. Oncioiu u dha ndihmësve një shije të mundësive që mund të realizonin fondet.

Dy prezantimet e tjera u realizuan nga Znj. Anila Hitaj, përfaqësuese e Këshillit të Qarkut Vlorë dhe nga Znj. Zamira Agalliu Presidente e Legambiente Vlorë.  Më tej u vijua me takimin  në Këshillin e Qarkut Vlorë, ku u bashkëbisedua me Kryetarin Z. Sadrit Danaj dhe stafin e Këshillit të Qarkut.

Forumi i parë për zhvillim ekonomik rajonal dhe lokal u zhvillua pas Reformes Administrative Territoriale në Shqipëri dhe efekteteve te saj fillestare, si dhe në fillimin e fazës së dytë të decentralizimit në Shqipëri: Reforma për Rajonalizimit. Udhëtimi ynë i takimeve në katër qarqe (Tiranë, Elbasan, Berat dhe Vlorë) na dhanë mundësi të përjetojnë dhe eksplorojmë përvojat dhe praktikat më të mira që tregojnë, se si zhvillimi ekonomik rajonal dhe lokal, mund të konsiderohet si një mjet për të zbatuar në mënyrë eficiente në nivel lokal dhe rajonal agjenden e re lidhur me zhvillimin rajonal dhe lokal.