Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? në include_once() (rreshti 1387 i /home/crlds/public_html/includes/bootstrap.inc).

Ditët e Saint George

Si një partner i qytetit të Saint George në projektin: "Angazhimin Demokratike dhe Pjesëmarrja qytetare", i financuar nga Komisioni Evropian, në kuadër të Programit "Europa për Qytetarët", Masa Binjakëzimi i Qyteteve, delegacioni ynë  prej 3 anëtarësh është ftuar përzemërsisht për të marrë pjesë në edicionin e 25-të të Ditëve të Saint George, i cili u mbajt më 22-24 prill 2016 në qytetin Saint George.

Gjatë qëndrimit tonë kemi marrë pjesë në programet e mëposhtme:

1. Konferenca e 22-të Prill 2016 në lidhje me objektivat e kulturore në zhvillimin urban.
Në emër të delegacionit tonë Luiza Hoxhaj mbajti prezantimin me temë: "Qyteti i së ardhmes-Cultural City. Strategjia Kulturore të Komunës (rasti i Tiranës). Sfidat, ide, përparimet ".

2. Ekspozita e kostumeve tradicionale, ku ishin të ftuar delegatët e qyteteve partnere për të paraqitur kostume tradicionale (një ose dy costumee), të cilat janë karakteristike për rajonin e tyre.
Delegacioni ynë paraqiti në këtë ngjarje një kostum tradicional të vajzave të Qarkut të Beratit, që u ofrua me bujari nga Ludmilla Baballeku, një këngëtare e qytetit te Vlores, me origjinë nga qyteti i Beratit. Detaje të kostumit : është një veshje  e qëndisur me fije ari dhe argjendi. Kostumi i ekspozuar përfaqëson një veshje të  shekullit të XIX dhe të fillimit të shekullit të  XX nga rajoni i Beratit.

3. Vizitat në tre muzetë e qytetit, si dhe në objektet e trashëgimisë kulturore, dëshmi e ruajtjes së tyre kujdesshëm nga qytetarët e qytetit Saint George nga 1332 kur është themeluar qyteti i Saint George.

4. Takime “face to face” midis perfaqesuesve te 11 delegacioneve të organizatave partnere dhe të ftuar të tjerë në këtë ngjarje komplekse dhe gjithëpërfshirëse nga shtete të ndryshme pjesëmarrëse, me qëllim stabilizimin e partneriteteve në projekte të ardhëshme.

Në ngjashmëri me vitet e mëparshme  Ditët e Saint George kanë pasur ngjarje të ndryshme kulturore, artistike dhe artizanale të drejtë dhe Kopshti Kulturor. Programi gjithashtu kishte përfshijnë koncertet e fjalë kryen kombëtare dhe ndërkombëtare. TSaint George këtë vit kanë qenë një festë e madhe e komunitetit.